logo-print

Εγκρίθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο ο Κανονισμός για πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες στα σχολεία

Έμφαση στα τοπικά τρόφιμα, τη βιολογική γεωργία και τον αγώνα κατά της σπατάλης τροφίμων

09/03/2016

16/11/2017

Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τα παιδιά στην Ευεωπαϊκή Ένωση θα επωφεληθούν σύντομα από ένα καλύτερα χρηματοδοτούμενο καθεστώς προώθησης κατανάλωσης γάλακτος, φρούτων και λαχανικών στα σχολεία και θα διδάσκονται καλύτερα για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής, σύμφωνα με το το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο νέος κανονισμός, που έχει ανεπισήμως συμφωνηθεί με το Συμβούλιο και εγκρίθηκε από το Ευρβκοινοβούλιο την Τρίτη, θα συγχωνεύσει τα μέχρι σήμερα ξεχωριστά καθεστώτα προώθησης κατανάλωσης γάλακτος και φρούτων στα σχολεία και θα αυξήσει τον ετήσιο προϋπολογισμό τους κατά 20 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα μαθήματα για την υγιεινή διατροφή και υγιεινές διατροφικές επιλογές

Τα κράτη μέλη που συμμετέχουν σε αυτό το εθελοντικό καθεστώς ενισχύσεων θα πρέπει να προωθούν τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες, τα τοπικά τρόφιμα, τη βιολογική γεωργία και τον αγώνα κατά της σπατάλης τροφίμων.

Παράλληλα, οι ευρωβουλευτές τροποποίησαν τον κατάλογο των προϊόντων που θα μπορούν να λάβουν ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Πιο συγκεκριμένα:

  • Θα δίνεται προτεραιότητα σε φρέσκα και τοπικά προϊόντα σε αντίθεση με τα μεταποιημένα τρόφιμα, όπως σούπες, κομπόστες, χυμοί, γιαούρτια και τυριά. Τα τρόφιμα αυτά θα δίνονται μόνο συμπληρωματικά με τα φρέσκα φρούτα, λαχανικά και το γάλα ή το γάλα χωρίς λακτόζη.

  • Θα αποκλείεται η προσθήκη γλυκαντικών ουσιών και ενισχυτικών τεχνητών αρωματικών ουσιών. Η διανομή προϊόντων με προσθήκη περιορισμένης ποσότητας ζάχαρης, αλατιού και λίπους θα μπορούν να λάβουν χρηματοδότηση από την ΕΕ μόνο κατ' εξαίρεση και υπό αυστηρές προϋποθέσεις οι οποίες θα περιλαμβάνουν την έγκριση από τις εθνικές υγειονομικές αρχές.

Ο κανονισμός, που εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο με 584 ψήφους υπέρ, 94 κατά και 32 αποχές, μένει να εγκριθεί επισήμως και από το Συμβούλιο, ενώ η εφαρμογή του θα ξεκινήσει στις 1 Αυγούστου 2017.

Συλλογικό εργατικό δίκαιο - 3η έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η αναιρετική δίκη με άξονα το άρθρο 573 ΚΠολΔ - Πραγματείες Πολιτικής Δικονομίας Νο 4 - XVIII & 288

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ

send