logo-print

Διεθνής συνάντηση εργασίας για την καταπολέμηση της παράνομης θανάτωσης των άγριων πουλιών

Παρουσίαση και αξιολόγηση του νομικού πλαισίου ποινικής αντιμετώπισης της παράνομης θανάτωσης των άγριων πουλιών

27/11/2019

27/11/2019

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
Πολυκώδικας - Απρίλιος 2023

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, εταίρος της BirdLife International, σας προσκαλεί σε διεθνή συνάντηση εργασίας για την καταπολέμηση της παράνομης θανάτωσης των άγριων πουλιών, η οποία θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 29 Νοεμβρίου 2019, στο ξενοδοχείο Airotel Alexandros, ώρες 09:00-17:00.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE Ενάντια στο Έγκλημα κατά των Άγριων Πουλιών (LIFE17 GIE/NL/000599).

Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η παρουσίαση και αξιολόγηση του νομικού πλαισίου ποινικής αντιμετώπισης της παράνομης θανάτωσης των άγριων πουλιών.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν:

• Guy Shorrock, Υπεύθυνος ερευνών, Βρετανική Ορνιθολογική Εταιρεία, ο οποίος θα παρουσιάσει μια συνολική θεώρηση του φαινομένου της παράνομης θανάτωσης των άγριων πτηνών στην Ευρώπη, και τους λόγους που αυτό αποτελεί μια από τις κύριες προκλήσεις για τις προσπάθειες διατήρησης της βιοποικιλότητας σήμερα.

• Φώτης Παπούλιας, Συντονιστής Πολιτικής Διατήρησης της Φύσης, Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος θα αναφερθεί στη σημασία της ορθούς και αποτελεσματικής εφαρμογής της Οδηγίας για τα άγρια πτηνά, μέσω της θέσπισης ενός γενικού καθεστώτος προστασίας όλων των ειδών πτηνών, και τι προβλήματα ανακύπτουν από την πλημμελή εκπλήρωση των στόχων αυτών.

• Maria Marques Banque και Núria Torres Rosell, διδακτικό προσωπικό στο Κέντρο Σπουδών Περιβαλλοντικού Δικαίου της Ταραγόνα, Πανεπιστήμιο Rovira i Virgili, οι οποίες θα παρουσιάσουν μια συγκριτική μελέτη της εφαρμογής της Οδηγίας για το περιβαλλοντικό έγκλημα στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει ως «μαύρα σημεία» στα οποία απειλείται η επιβίωση των άγριων πουλιών τα Ιόνια νησιά στα οποία ασκείται παράνομη ανοιξιάτικη λαθροθηρία με κύριο θύμα το Τρυγόνι, και την Αττική όπου ασκείται έντονη παράνομη δραστηριότητα παγίδευσης και εμπορίας άγριων πουλιών στις υπαίθριες αγορές.

Στη συνάντηση καλούνται να συμμετέχουν εκπρόσωποι αρμόδιων και ενδιαφερόμενων φορέων (διωκτικές, προανακριτικές, δικαστικές αρχές κ.α.) και εκπρόσωποι του νομικού κόσμου, με σκοπό την κατάθεση των εμπειριών, των προβληματισμών, των προκλήσεων, των δυσκολιών και των προτάσεών τους επί του θέματος. Απώτερος σκοπός της συνάντησης είναι η διαμόρφωση προτάσεων με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης θανάτωσης, μέσω της καλύτερης εφαρμογής της νομοθεσίας.

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στη συνάντηση και να καταθέσετε τις απόψεις σας επί των ως άνω θεμάτων, συμβάλλοντας σε ένα γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο.

Η Ελλάδα, ως χώρα που φιλοξενεί θαυμαστή βιοποικιλότητα, οφείλει να προστατεύει τον φυσικό της πλούτο αποτελεσματικά με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Για τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης. Παρακαλούμε επιβεβαιώστε τη συμμετοχή σας στο τηλέφωνο 2108228704 (εσωτ. 109) και στο email: vpapadopoulos@ornithologiki.gr.

Η συνάντηση θα γίνει στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία.

Η συνάντηση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ - Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - 5η έκδοση