Νέος Ποινικός Κώδικας: Συγκριτικός πίνακας διατάξεων Γενικού Μέρους

Κατ' άρθρον αντιπαραβολή των διατάξεων του ισχύοντος και του προτεινόμενου Ποινικού Κώδικα

12/03/2019

26/03/2019

Όπως είναι γνωστό, εδώ και λίγες ημέρες έχουν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης τα σχέδια του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, πρόκειται για την εκτενέστερη προσπάθεια αναμόρφωσης του συστήματος απονομής ποινικής δικαιοσύνης της χώρας, στην οποία καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Σε μία προσπάθεια συμβολής στο σημαντικό αυτό δημόσιο διάλογο, το Lawspot προχώρησε στην κατάρτιση συγκριτικού πίνακα διατάξεων ανάμεσα στον ισχύοντα και τον προτεινόμενο Ποινικό Κώδικα.

Για την καλύτερη μελέτη, ο Πίνακας χωρίζεται σε δύο μέρη, στο Γενικό Μέρος (Πρώτο Βιβλίο Ποινικού Κώδικα) και στο Ειδικό Μέρος και τις Μεταβατικές Διατάξεις (Δεύτερο και Τρίτο Βιβλίο Ποινικού Κώδικα).

Δεδομένης της πολυπλοκότητας του εγχειρήματος και με στόχο την επιστημονική ακρίβεια, οποιεσδήποτε παρατηρήσεις για διορθώσεις/βελτιώσεις είναι ευπρόσδεκτες.

Δείτε αναλυτικά τον συγκριτικό πίνακα διατάξεων του Γενικού Μέρους του Ποινικού Κώδικα.

Το δεύτερο μέρος (Ειδικό Μέρος και τις Μεταβατικές Διατάξεις) θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.

Σύνδεση στο Lawspot

Enter your e-mail address or username.
Enter the password that accompanies your e-mail.
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
logo

Δεν έχετε λογαριασμό;

Μπορείτε να εγγραφείτε στο Lawspot ανεξαρτήτως ιδιότητας, ως δικηγόρος, συμβολαιογράφος ή και απλός χρήστης, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εδώ.

Αν είστε δικηγόρος, με την εγγραφή σας στο Lawspot.gr κερδίζετε σημαντικά οφέλη. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.