logo-print

Προσλήψεις διοικητικών υπαλλήλων στο Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο

Προκήρυξη Γενικού Διαγωνισμού - Η προθεσμία και τα δικαιολογητικά

12/04/2018

19/04/2018

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) διοργανώνει γενικό διαγωνισμό βάσει εξετάσεων για την κατάρτιση εφεδρικού πίνακα από τον οποίο τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, κυρίως το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, θα προσλάβουν νέα μέλη της δημόσιας διοίκησης ως « διοικητικούς υπαλλήλους » (ομάδα καθηκόντων AD).

Η παρούσα προκήρυξη διαγωνισμού και τα παραρτήματά της αποτελούν το νομικά δεσμευτικό πλαίσιο για την εν λόγω διαδικασία επιλογής.

Επιθυμητός αριθμός επιτυχόντων: 80

Προθεσμία εγγραφής: 24 Απριλίου 2018 στις 12 το μεσημέρι, ώρα Κεντρικής Ευρώπης

ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ

Κατά κανόνα, οι διοικητικοί υπάλληλοι έχουν ως καθήκον την υποβοήθηση όσων ασχολούνται με τη λήψη αποφάσεων κατά την εκπλήρωση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο του οργάνου ή οργανισμού στον οποίο ανήκουν.

Ο βαθμός AD 5 είναι ο εισαγωγικός βαθμός με τον οποίο οι περισσότεροι υποψήφιοι ξεκινούν τη σταδιοδρομία τους ως διοικητικοί υπάλληλοι στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

Οι ελεγκτές των θεσμικών οργάνων της ΕΕ είναι υπεύθυνοι για δημοσιονομικούς ελέγχους, ελέγχους απόδοσης και εσωτερικούς ελέγχους. Επίσης παρέχουν υπηρεσίες εξακρίβωσης και παροχής συμβουλών σε όλους τους επιχειρησιακούς τομείς της ΕΕ και στο πλαίσιο αυτό μπορούν να δραστηριοποιούνται σε διάφορες χώρες ή διεθνείς οργανισμούς.

Η φύση των καθηκόντων απαιτεί ευρύ φάσμα γνώσεων σε τομείς όπως το δίκαιο, η λογιστική, η δημόσια διοίκηση, τα δημόσια οικονομικά και η οικονομία, η διαχείριση έργων σε διάφορους τομείς αρμοδιότητας της ΕΕ, η πληροφορική, οι τεχνικές ελέγχου και αξιολόγησης.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας ηλεκτρονικής εγγραφής, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν ΟΛΟΥΣ τους ακόλουθους γενικούς και ειδικούς όρους:

1)    Γενικοί όροι:

- Να απολαύουν των πολιτικών τους δικαιωμάτων ως υπήκοοι κράτους μέλους της ΕΕ

- Να έχουν τακτοποιήσει τις στρατολογικές υποχρεώσεις τους σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία περί στρατολογίας

- Να παρέχουν τα εχέγγυα ήθους που απαιτούνται για την άσκηση των σχετικών καθηκόντων

2)    Ειδικοί όροι - γλώσσες:

Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν τουλάχιστον 2 επίσημες γλώσσες της ΕΕ· τη μία τουλάχιστον σε επίπεδο C1 (πολύ καλή γνώση) και την άλλη τουλάχιστον σε επίπεδο Β2 (ικανοποιητική γνώση).

Επισημαίνεται ότι τα ελάχιστα απαιτούμενα επίπεδα που αναφέρονται ανωτέρω πρέπει να ισχύουν για κάθε γλωσσική ικανότητα (ομιλία, γραφή, ανάγνωση και προφορική κατανόηση) που ζητείται στο έντυπο της αίτησης. Οι ικανότητες αυτές αντιστοιχούν σε εκείνες που προσδιορίζονται στο Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες: https://europass.cedefop.europa.eu/el/resources/european-language-levels...

Στην παρούσα προκήρυξη διαγωνισμού η αναφορά στις γλώσσες θα γίνεται ως εξής:

- Γλώσσα 1: η γλώσσα που χρησιμοποιείται για ορισμένες από τις δοκιμασίες με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή

- Γλώσσα 2: η γλώσσα που χρησιμοποιείται για το έντυπο της αίτησης, τη δοκιμασία εκτίμησης καταστάσεων, την άσκηση εισερχόμενης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, το κέντρο αξιολόγησης και την επικοινωνία μεταξύ της EPSO και των υποψηφίων που έχουν υποβάλει έγκυρη αίτηση. Η γλώσσα αυτή πρέπει να είναι διαφορετική από τη γλώσσα 1.

Η γλώσσα 2 πρέπει να είναι η αγγλική ή η γαλλική

Πληροφορούνται οι υποψήφιοι ότι οι δυνατότητες επιλογής της δεύτερης γλώσσας στον παρόντα διαγωνισμό έχουν καθοριστεί βάσει του συμφέροντος της υπηρεσίας, το οποίο υπαγορεύει ότι οι νεοπροσλαμβανόμενοι πρέπει να είναι σε θέση να αναλάβουν καθήκοντα αμέσως και να είναι ικανοί να επικοινωνούν αποτελεσματικά στην καθημερινή τους εργασία. Σε διαφορετική περίπτωση, θα εμποδιζόταν σοβαρά η αποτελεσματική λειτουργία του θεσμικού οργάνου.

Σύμφωνα με την απόφαση αριθ. 22-2004 του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με τους κανόνες για τη μετάφραση εγγράφων για τις συνεδριάσεις του Δικαστηρίου, των ομάδων και της διοικητικής επιτροπής (AC), οι γλώσσες του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη σύνταξη εγγράφων / κομβικές γλώσσες είναι τα αγγλικά και τα γαλλικά. Η ικανοποιητική γνώση οποιασδήποτε από τις δύο αυτές γλώσσες εργασίας (αγγλικά ή γαλλικά) ως δεύτερης γλώσσας είναι συνεπώς απαραίτητη. Με τον τρόπο αυτό, οι διοικητικοί υπάλληλοι που αναλαμβάνουν καθήκοντα ελέγχου θα είναι πάντοτε σε θέση να καταρτίζουν σχέδια εγγράφων ή επιστολών, να εφαρμόζουν και να συμβουλεύονται εσωτερικά έγγραφα, καθώς και να επικοινωνούν στο πλαίσιο των ελεγκτικών καθηκόντων τους με τους συναδέλφους, τους ελεγχομένους και με εξωτερικούς εμπειρογνώμονες, χωρίς να χρειάζεται να απευθυνθούν σε τρίτο πρόσωπο ή να χρησιμοποιήσουν μεταφραστικές υπηρεσίες. Με τον τρόπο αυτό ικανοποιείται η ανάγκη αποδοτικότητας, αποτελεσματικότητας και οικονομίας.

Ως εκ τούτου, σταθμίζοντας το συμφέρον και τις ανάγκες της υπηρεσίας και τις ικανότητες των υποψηφίων, και λαμβανομένου υπόψη του συγκεκριμένου πεδίου το οποίο αφορά ο παρών διαγωνισμός, είναι θεμιτή η διοργάνωση εξετάσεων και στις δύο αυτές γλώσσες προκειμένου να διασφαλιστεί ότι, ανεξαρτήτως της πρώτης επίσημης γλώσσας τους, όλοι οι υποψήφιοι είναι σε θέση να εργάζονται σε τουλάχιστον μία από τις εν λόγω δύο επίσημες γλώσσες. Για λόγους ίσης μεταχείρισης, όλοι οι υποψήφιοι, περιλαμβανομένων και εκείνων των οποίων πρώτη επίσημη γλώσσα είναι μία από τις δύο γλώσσες, υποβάλλονται υποχρεωτικά σε εξέταση της δεύτερης γλώσσας τους σε μία από τις εν λόγω δύο γλώσσες. Η εκτίμηση συγκεκριμένων ικανοτήτων επιτρέπει στα θεσμικά όργανα να αξιολογήσουν με τον τρόπο αυτό την ικανότητα των υποψηφίων να αναλάβουν καθήκοντα αμέσως σε περιβάλλον παρόμοιο με το περιβάλλον στο οποίο θα κληθούν να εργαστούν. Οι διατάξεις αυτές δεν αποκλείουν την εκ των υστέρων εκμάθηση τρίτης γλώσσας εργασίας σύμφωνα με το άρθρο 45 παράγραφος 2 του κανονισμού υπηρεσιακής κατάστασης.

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη εδώ.

Ερμηνεία κατ΄ άρθρo του ΚΝ 489/1976 περί υποχρεωτικής ασφαλίσεως της εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων αστικής ευθύνης"

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Βασική Νομοθεσία Ναυτικού Δικαίου

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ - ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΕΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send