logo-print

Διαχείριση αποβλήτων: Επίκαιρα νομικά ζητήματα

Ημερίδα από το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (ΚΔΕΟΔ)

Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11

Το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (ΚΔΕΟΔ) διοργανώνει, με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, τη Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 17:00 μ.μ., Ημερίδα με θέμα:

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Επίκαιρα Νομικά Ζητήματα

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΔΕΟΔ (Ικάρων 1 Φοίνικας Θεσσαλονίκη).

Της ημερίδας θα προεδρεύσει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Άννα Γκιζάρη – Ξανθοπούλου.

Στην πρώτη συνεδρία, ο κ. Γεώργιος Κρεμλής, Διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Κυκλικής Οικονομίας και Νησιωτικότητας της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Επιτροπής, θα παρουσιάσει τις βασικές παραμέτρους και τις νεότερες εξελίξεις που αφορούν τη διαχείριση αποβλήτων και τη μετάβαση στο μοντέλο της Κυκλικής Οικονομίας.

Στη συνέχεια, η κ. Αγγελική Χαροκόπου, δικηγόρος, θα αναλύσει τα κρίσιμα ζητήματα που άπτονται της διαχείρισης αποβλήτων, όπως αυτά έχουν αναδειχθεί, διαχρονικά, στο πλαίσιο της νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στο πλαίσιο της δεύτερης συνεδρίας, η κ. Ιωάννα Κουφάκη, Δικηγόρος, Δρ. Νομικής, Σύμβουλος Μεταφορών στη ΜΕΑ Ε.Ε., θα εστιάσει στην οικονομική διάσταση των αποβλήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η δικηγόρος και Ερευνήτρια του ΚΔΕΟΔ στον τομέα Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Χριστίνα Χατζηκωνσταντίνου, θα αναφερθεί σε ζητήματα που αφορούν τη συμμετοχή των ιδιωτών στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων.

Στόχος της ημερίδας είναι να αναδείξει τη νομική διάσταση επίκαιρων ζητημάτων που άπτονται της διαχείρισης αποβλήτων, μέσω μίας σφαιρικής παρουσίασης και αξιολόγησης των κυριότερων ρυθμιστικών και νομολογιακών εξελίξεων σε ενωσιακό και εθνικό επίπεδο.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε ακαδημαϊκούς, δικηγόρους, δικαστικούς λειτουργούς, στελέχη οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη επιχειρήσεων που σχετίζονται με τη διαχείριση αποβλήτων και φοιτητές.

Ποινικός Κώδικας Ι
Υποκειμενικά σύνθετες δίκες στις αυτοκινητικές διαφορές - Σειρά ΠΠΔ Νο 5

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ