logo-print

Διατλαντική Εμπορική Συμφωνία (TTIP) και Καταναλωτές

27/02/2015

16/11/2017

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Οι Ενώσεις Καταναλωτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης των πολιτών της ΕΕ για την Διατλαντική Εμπορική Συμφωνία (TTIP), δημοσίευσαν ένα ενημερωτικό φυλλάδιο σχετικά με την πολύπλοκη και αμφιλεγόμενη αυτή συμφωνία και τον τρόπο που μπορεί να επηρεάσει την καθημερινότητά μας.

Η Διατλαντική Εμπορική Συμφωνία (TTIP) είναι μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών. Στόχος της είναι να εξαλείψει τους εμπορικούς φραγμούς σε διάφορους τομείς της οικονομίας, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η αγορά και η πώληση αγαθών και υπηρεσιών μεταξύ των δύο εταίρων.

Πρόκειται για κάτι θετικό;

Μια συμφωνία που έχει επιτευχθεί με σωστούς όρους σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα επωφεληθούν από μια μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων σε χαμηλότερες τιμές. Θέλουμε οι διαπραγματεύσεις να δώσουν προτεραιότητα σε ζητήματα που αφορούν τους καταναλωτές, όπως μείωση των χρεώσεων περιαγωγής μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ και μείωση του κόστους εισαγωγής προϊόντων προσωπικής χρήσης στην ΕΕ. Η Διατλαντική Εμπορική Συμφωνία δεν θα πρέπει να υπονομεύσει την προστασία των καταναλωτών.

Διαβάστε περισσότερα στο ekpizo.gr

Το ενημερωτικό φυλλάδιο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας 2η έκδοση- καλλιτεχνικό

ΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗΣ Ν.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Πολιτική Δικονομία Ε έκδοση
send