logo-print

BP: Συμβιβασμός 18,7 δισ. δολαρίων με την αμερικανική κυβέρνηση για την καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικό

Περιβαλλοντολόγοι αναφέρουν πως θα περάσουν δεκαετίες έως ότου διαφανεί η πλήρης έκταση των συνεπειών της καταστροφής

03/07/2015

16/11/2017

Εθνικό κτηματολόγιο - Νομολογιακά Δρώμενα -Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 2 (ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 2023)
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Τα ομολογιακά δάνεια μετά τον ν. 4548/2018

Η BP, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ και πέντε πολιτείες γύρω από τον Κόλπο του Μεξικό ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμβιβασμό για την καταβολή 18,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναφορικά με την περιβαλλοντική ζημία που προκλήθηκε από την τεράστια πετρελαιοκηλίδα του «Deepwater Horizon» το 2010.

Ο συμβιβασμός, στον οποίο κατέληξαν τα μέρη μόλις εχθές, είναι ο μεγαλύτερος που έχει επιτευχθεί σε σχέση με περιβαλλοντική καταστροφή στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η ιστορική συμφωνία με τις πολιτείες της Λουιζιάνα, της Αλαμπάμα, του Μισισιπή, του Τέξας, και της Φλόριντα χρειάζεται ακόμα την υπογραφή του δικαστής Carl Barbier του Δικαστηρίου της Περιφέρειας της Νέας Ορλεάνης.

Η συμφωνία έρχεται πέντε χρόνια μετά το ατύχημα στην στην πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα στη διαρροή 3.200.000 βαρελιών (περίπου 134 εκατομμυρίων γαλονιών) αργού πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικό, οδηγώντας σε καταστροφικές και μακροχρόνιες επιπτώσεις για το περιβάλλον.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η BP θα καταβάλει περίπου 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και τις πέντε «πολιτείες του Κόλπου» ως αντιστάθμισμα για τις ζημιές στους φυσικούς τους πόρους.

Παράλληλα, θα καταβάλει 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση ως πληρωμή για παραβιάσεις του νόμου «Clearwater», ενώ σχεδόν 5 δισ. δολάρια θα καταβληθούν κατευθείαν στις πολιτείες ως αποζημίωση για τις οικονομικές απώλειες, και άλλο 1 δισ. στις τοπικές κυβερνήσεις της περιοχής.

Πηγή: nytimes.com

Η απόλυση υπό όρο στην ποινική νομοθεσία των ναρκωτικών

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΠΑΛΝΑΚΟΣ

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως ΙΙΙ/α Β έκδοση