logo-print

Απερρίφθη το αίτημα της BP για μείωση του προστίμου για την καταστροφή του κόλπου του Μεξικό

23/02/2015

16/11/2017

Αγωγή περί κλήρου
Η Διαμεσολάβηση

Το δικαστήριο της ανατολικής περιφέρειας της πολιτείας της Λουιζιάνα απέρριψε την αίτηση της BP για μείωση του προστίμου που έχει επιβληθεί στην εταιρεία για την περιβαλλοντική καταστροφή στον κόλπο του Μεξικό το 2010.

Το πρόστιμο που έχει επιβληθεί στην πετρελαϊκή εταιρεία σύμφωνα με την περιβαλλοντική νομοθεσία των ΗΠΑ, ανέρχεται στα 4300 δολάρια ανά βαρέλι.

Η BP, η οποία είχε ήδη καταφέρει να μειώσει το ανώτατο συνολικό ποσό του προστίμου τον περασμένο Ιανουάριο, λόγω υπερεκτίμησης του μεγέθους της καταστροφής, ζήτησε να μειωθεί το ποσό αυτό σε 3000 δολάρια ανά βαρέλι, αίτημα το οποίο, όμως, απερρίφθη.

Ο αρχικός υπολογισμός του δικαστηρίου έκανε λόγο για διαρροή άνω των 4 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου, αριθμός που μειώθηκε σε 3,19, ορίζοντας το ανώτατο ποσό αποζημίωσης στα 13,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι το ατύχημα στον κόλπο του Μεξικό, γνωστό και ως πετρελαιοκηλίδα Deep Horizon, προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά στο οικοσύστημα της περιοχής, ενώ οι συνέπειές του στο παγκόσμιο περιβάλλον παραμένουν δύσκολο να υπολογιστούν.

Πηγή: jurist.org

Η αστική ιατρική ευθύνη στο πεδίο της ανθρώπινης αναπαραγωγής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 8 -

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΡΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΒΙΟΗΘΙΚΗ - ΒΙΟΔΙΚΑΙΟ - ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

O ηλεκτρονικός αναγκαστικός πλειστηριασμός κατά τον ΚΠολΔ - Πραγματείες Πολιτικής Δικονομίας Νο 6

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

send