logo-print

Πρόσβαση σε άμβλωση και αντισυλληπτικά για τις γυναίκες που έχουν πληγεί από τον Ζίκα ζητά ο ΟΗΕ

Ο ιός έχει εξαπλωθεί ήδη σε περισσότερες από 20 χώρες της Αμερικής, ειδικά σε περιοχές που η σεξουαλική κακοποίηση είναι ανεξέλεγκτη

06/02/2016

16/11/2017

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση

Έκκληση στα κράτη που πλήττονται από τον ιό Ζίκα να αναθεωρήσουν τους νόμους τους προκειμένου να επιτρέπουν πρόσβαση στις γυναίκες στα αντισυλληπτικά και την άμβλωση, απηύθυνε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ, Zeid Ra'ad Al Hussein.

Ο ιός Ζίκα μεταδίδεται από τα κουνούπια και ευθύνεται για μια πάθηση που προκαλεί συμπτώματα, όπως, μεταξύ άλλων, ασυνήθιστα μικρά κεφάλια των νεογέννητων.

Ο  Ύπατος Αρμοστής κατέκρινε κυβερνήσεις που συμβουλεύουν τις γυναίκες να καθυστερήσουν την εγκυμοσύνη τους, καθώς αυτή η συμβουλή αγνοεί το ότι στην πραγματικότητα πολλές γυναίκες και κορίτσια δεν μπορούν να ελέγξουν πότε και υπό ποιες συνθήκες μπορεί να μείνουν έγκυες, ειδικά σε περιοχές που η σεξουαλική βία είναι διαδεδομένη.

Ο ιός έχει εξαπλωθεί ήδη σε περισσότερες από 20 χώρες της Αμερικής, ειδικά σε περιοχές που η σεξουαλική κακοποίηση είναι ανεξέλεγκτη, ενώ ο αριθμός των παιδιών που γεννιούνται με την προαναφερθείσα δυσμορφία αυξάνεται συνεχώς.

Πηγή: ohchr.org

Tα πρόδηλα σφάλματα στο κτηματολογικό δίκαιο Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 20

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΑΣ

Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία -Δ έκδοση - XII & 1889

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send