logo-print

Ευρωεκλογές: Η πρώτη εκτίμηση για την κατανομή εδρών στο νέο Ευρωκοινοβούλιο

Πιο κατακερματισμένο από ποτέ το πολιτικό τοπίο - Ποια κόμματα ενισχύονται και ποια αποδυναμώνονται

18/02/2019

19/02/2019

H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το δίκαιο της ενέργειας μέσα από τη νομολογία του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΡΓΑΛΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δημοσιοποίησε σήμερα την πρώτη του προβολή για την κατανομή των εδρών της επόμενης (9ης) νομοθετικής περιόδου, συγκεντρώνοντας εθνικές δημοσκοπήσεις.

Το ΕΚ δημοσίευσε μια πρώτη δέσμη προβολών για το πώς θα μοιάζει η επόμενη σύνθεσή του με βάση δεδομένα από εθνικές δημοσκοπήσεις που συγκεντρώθηκαν στις αρχές Φεβρουαρίου 2019.

Τα δεδομένα αυτά προέρχονται από επιλεγμένες, αξιόπιστες δημοσκοπήσεις που διενήργησαν σχετικοί εθνικοί οργανισμοί και συνδυάστηκαν από την Kantar Public εκ μέρους του Κοινοβουλίου.

Τα κόμματα έχουν ενσωματωθεί σε πολιτικές ομάδες στις οποίες συμμετέχουν ήδη ή με βάση υπάρχοντες δεσμούς με το σχετικό ευρωπαϊκό πολιτικό κόμμα.

Όλα τα νέα κόμματα και κινήματα που δεν έχουν εκδηλώσει τις προθέσεις τους κατηγοριοποιήθηκαν ως «άλλα».

Διαβάστε επίσης: Ευρωεκλογές, παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων και Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Προβάλλοντας τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ επί των εδρών του κοινοβουλίου μετά το Brexit, παρατηρούμε ότι η επόμενη σύνθεση θα αντικατοπτρίζει ένα πολιτικό τοπίο πιο κατακερματισμένο από ποτέ.

Σημειώνεται ότι το επόμενο ΕΚ θα έχει λιγότερους ευρωβουλευτές (705) από το απερχόμενο (751).

Προβολή των προτιμήσεων των ψηφοφόρων στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ επί των εδρών του ΕΚ

Δεδομένα ανά χώρα για κατέβασμα και διαμοίραση

Όλα τα δεδομένα είναι διαθέσιμα μέσω του δημοσιογραφικού φακέλου σε μορφή Excel, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρους καταλόγου για δημοσκοπήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλα τα κράτη μέλη.

Το αρχείο θα παρέχει πλήρεις πληροφορίες για τα εθνικά κόμματα, τα ονόματά τους, τους πολιτικούς τους δεσμούς σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τα αποτελέσματά τους στις τελευταίες ευρωπαϊκές και εθνικές εκλογές, καθώς και το επίπεδο στήριξης προς αυτά με βάση τις συγκεντρωμένες δημοσκοπήσεις.

Οι ίδιες οι δημοσκοπήσεις συμπεριλαμβάνουν στα στοιχεία ταυτότητάς τους τον οργανισμό που συνέλλεξε τα δεδομένα, το μέγεθος του δείγματος και τις ημερομηνίες συλλογής.

Το ΕΚ θα εκδίδει ανανεωμένες προβολές κάθε δύο εβδομάδες μέχρι το τέλος του Απριλίου και σε εβδομαδιαία βάση κατά τη διάρκεια του Μαΐου μέχρι και το βράδυ των εκλογών.

Θα δημοσιευτούν επίσης παραστάσεις νίκης στις 26 Μαΐου για όποιες χώρες ακολουθούν αυτή την πρακτική και όπου οι κάλπες έχουν κλείσει, ενώ από τις 18.00 (τοπική ώρα) και κάθε μία ώρα θα γίνονται διαθέσιμα προσωρινά αποτελέσματα από όλα τα κράτη μέλη.

Οι πρώτες άμεσες ευρωπαϊκές εκλογές πραγματοποιήθηκαν πριν 40 χρόνια, στις 12 Ιουνίου 1979.

Οι φετινές εκλογές θα είναι οι σημαντικότερες στην ιστορία του ΕΚ, λαμβάνοντας υπόψη την πολιτική ατμόσφαιρα, τη διαφαινόμενη αποχώρηση της Βρετανίας και τις μεγάλης κλίμακας πολιτικές και διασυνοριακές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν στις 23 - 26 Μαΐου για να αποφασίσουν για το μέλλον της Ευρώπης.

Πηγή: europarl.europa.eu
Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Θεμελιώδεις θεσμοί αρχές και έννοιες του δικαίου της ΑΕ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΥ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ