Συναινετικό διαζύγιο

18/11/2013

06/02/2018

Σημείωση: Με το Νόμο 4509/2018 επήλθαν σημαντικές αλλαγές στη διαδικασία συναινετικού διαζυγίου. Μέχρι την επικαιροποίηση του παρακάτω κειμένου, περισσότερες πληροφορίες για το νέο καθεστώς μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ο νόμος 4055/2012 διευκολύνει πολύ την έκδοση συναινετικού διαζυγίου.

Δεδομένης της κοινής επιθυμίας των συζύγων να χωρίσουν, η οποία εκφράζεται με τη σύνταξη έγγραφης συμφωνίας διάζευξης και την υποβολή κοινής αίτησης, χρειάζεται πλέον μόνο μια δικάσιμος ενώπιον του αρμόδιου Μονομελούς Πρωτοδικείου. Μετά από την πρόσφατη νομοθετική παρέμβαση, η δικάσιμος ορίζεται συνήθως εντός τριμήνου από την αίτηση του ενδιαφερόμενου και η απόφαση εκδίδεται εξίσου γρήγορα.

Μοναδική προϋπόθεση για την έκδοση συναινετικού διαζυγίου, πέρα από τις τυπικές, είναι ο γάμος να έχει διαρκέσει τουλάχιστον 6 μήνες. Εάν υπάρχουν παιδιά από το γάμο απαιτείται επιπλέον έγγραφη συμφωνία των συζύγων για την επιμέλεια και την επικοινωνία τους με αυτά και προαιρετικά για τη διατροφή.

Σύνδεση στο Lawspot

Enter your e-mail address or username.
Enter the password that accompanies your e-mail.
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
logo

Δεν έχετε λογαριασμό;

Μπορείτε να εγγραφείτε στο Lawspot ανεξαρτήτως ιδιότητας, ως δικηγόρος, συμβολαιογράφος ή και απλός χρήστης, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εδώ.

Αν είστε δικηγόρος, με την εγγραφή σας στο Lawspot.gr κερδίζετε σημαντικά οφέλη. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

send